Om Melges 24

Historien bag Melges 24

Harry "Buddy" Melges

Harry ”Buddy” Melges, som formentlig er Amerikanernes svar på Poul Elvstrøm med flere OL medaljer og America’s Cup titler, besluttede sig i 1993 at designe en ny lille bådtype. Kun ét år efter han forsvarede America’s Cup titlen i San Diego. Denne bådtype skulle have den nyeste teknologi og derved de bedste sejlegenskaber både med og mod vinden. Båden skulle samtidig også være nem at håndtere på land således, at klassen ville være så mobil som muligt og derved mange både til kapsejladserne.

Buddy gik sammen med arkitekterne Reichel & Pugh for at designe båden på højt niveau og samtidig gøre den så slidstærk som muligt. Resultatet blev Melges 24 som vi kender den i dag. En 7,5 meter lang ét skrogs båd, som håndteres af 4 eller 5 personer, med et relativt stort sejlareal på næsten 100m2 med vinden!

Båden er meget imponerende og hurtig. Oplevelsen ligner på mange måde noget man ellers kun ser i flerskrogsbåde. Hastighedsrekorden er uofficiel sat til 28 knob og der sejles med jævne mellemrum kapsejlads med 20 knob! Hvilken gør det til en meget dramatisk sejleroplevelse, men uproblematisk for båden selv under ekstreme forhold.

Designet af Båden viste sig hurtigt at være en revolution indenfor sportsbåde og står i dag, som en af de største succeser indenfor bådbygning med over 800 både solgt på verdensplan. Dette er den bådtype, hvis man ser bort fra de olympiske klasser, som er repræsenteret i flest lande på verdensplan. Det gør klassen utrolig hård med mange professionelle besætninger.

Se grafik af Melges 24

DEN 407

Melges i Danmark

I Danmark er Melges 24 klassen i stor vækst, og der er i 2011 kommet en del nye både til landet og flere er på vej. I januar 2011 blev den officielle nationale klasseorganisation stiftet, så klassen kan være forberedt på at tage imod de mange nye sejlere i Danmark.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Kategorier