Gode danske takter til melges 24 EM

medals1Europamesterskabet i Melges 24 blev i år afholdt i Medemblik, Holland, hvor 72 både deltog. 7 danske besætninger gjorde at Danmark var den 3. Største nation og alle har sejlet rigtig godt og er at finde i den bedste halvdel.

DEN 562 Altombord.dk med Jonas Warrer på roret bliver bedste dansker og ender samlet på en 17. plads skarpt forfulgt af DEN 358 the pimp; Thomas Sørensen og Crew ender 18 i den samlede stilling, men udemærker sig også som bedste danske corinthian og bliver samlet 5 ud af de 41 deltagende amatører.

De første to stævnedage var der rigtig god vind(18-20 knob) og trods udsættelse på 2. dagen fik vi 5 gode race organiseret af den utrolig dygtige og ikke humorforladte stævnedommer Hank Stuart.

Resten af stævnet var præget af let og springene vind. Trods mange vinddrejninger og generelle tilbagekaldelser kom vi afsted og fik 6 sejlads yderligere i det lette luft.

“Vinden gjorde det svært og vores resultater var meget svingende. Men det gjorde det også rigtig sjovt og når fx. Flavio (red. Styrmand på SUI 825 og vinder af EM’13) kan finde vej nærmest hver gang, så må vi jo bare blive ved med at kæmpe også. Vi er yderst tilfredse med vores eget resultat, og har haft en rigtig fed uge hernede med de andre sejlere” siger Anne Grube som er forgast på The pimp.

Det høje niveau fra de førende både gjorde også at blu Moon, SUI 825 var sikret europamesterskabet inden det 12. og sidste race og derfor ikke sejlede den sidste dag. Meget sejlads blev det dog heller ikke for os andre som i stedet måtte vente på vind i 5 timer før mr. Break break break, Hank Stuart skød sejladsen af og dermed afsluttede et fuldendt og velorganiseret mesterskab. Ugen har givet os en masse nye erfaringer og ikke mindst en masse starttræning . Samtidig har der på landet været arrangeret flere gode events, der som altid byder på masser af sjov og skaber nye forbindelse på tværs af landegrænserne.

IMG_0144

Næste stop for de danske melges24er er det sidste stævne i Europa sailing Series der finder sted i Hankø, Norge. Her forventes at deltage 5 danske både og samlet op i mod 40 besætninger.

Billeder kan findes på www.pierrickcontin.fr og resultater på melges24europeans13.com/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Kategorier