Kun en dag med vind i Flensburg

Fire danske Melges 24 besætninger var taget til Flensborg i pinsen for at deltage i den traditionsrige Pfingst Cup, som arrangeres af Flensburg Yacht Club i den hyggelige og eksklusive Glücksburg havn.

For de som ikke er stedkendt kan jeg oplyse at Glücksburg havn ligger dybt inde i Flensborg Fjord lige øst
for Okseøerne, Danmarks to sydligste øer. En meget smukt område, måske det smukkeste sted i
Danmark/Tyskland man kan sejle.

Stævnet har deltagelse af Drager, Star, J-24 og Melges 24. Et stort anlagt stævne med BMW som hovedsponsor. Der var dansk deltagelse i Star og Melges 24, underligt at de danske Drager ikke deltager?!

I øvrigt er det sjovt at se Starbådsklassen, en flok gamle drenge, som har det rigtigt sjovt. Den tyske båd MOPS bliver sejlet af to hvidhårrede herre som jeg vil skyde til omkring +70, de har sejlet sammen i 52 år.

Det er dejligt livsbekræftende at være vidne til. Det siges at de skændes i  som et gammelt ægtepar!  Stævnet løb over tre dage, men vi havde kun vind til at sejle den første dag. Den var til gengæld rigtig god. Det blev til to sejladser i 10-14 knop. Der blev sejlet på trapezbane, hvilket er usædvanligt for Melges 24 klassen. Vi sejlet normalt kun op-ned baner.

Vi (René Bruun, DEN-664) lavede en perfekt start i første sejlads, kom godt ud af startboksen og havde højde og fart til at vinde kampen om at komme først til topmærket – fed start på stævnet! Nummer to ved topmærket var Markus Schell (GER-690) og dernæst Jesper Bendix i hans nye båd (GER-808).  Efter topmærket var det en skarp halvvind til slagmærket. Der var tvivl i feltet om man kunne holde genakkeren. Vi satte som den første båd genakker – og det gik godt – vi trak fra forfølgerne. Umiddelbart efter slagmærket   bommede vi og fik feltet med os, men Markus fortsatte som den eneste på styrbord halse og fik et tryk der bragte ham foran os ved bundmærket. Vi havde også fået en flænge på en meters længde i spileren, som hæmmede os noget.Andet opkryds forløb perfekt. Vi havde styr på andenpladsen, indtil vi forsejlede os på topmærket, og det var Bendixikke sen til at udnytte – ærgerligt, men vi var stadig treer. På lænseren tabte vi fart på grund af den flængedegenakker og Thomas Sørensen (DEN-358) klemte sig foran i mål. Vi endte på en fjerde plads.

Dagens anden sejlads var præget af stor forvirring om hvilke mærker vi skulle sejle på. Der var fire klasser på samme bane, og det gik der simpelthen ”ged” i. Men vi endte igen på fjerde pladsen, og på en samlet 5. plads a point med 3. og 4. pladsen, som var hhv Jesper Bendix (GER-808) og Thomas Sørensen (DEN-358). Den sidste danske båd (Kent Dalsbo, DEN-585) endte på 12. pladsen efter en diskvalifikation for at undlade at sejle gennem gate’en på sidste spilerben. Der deltog 12 Melges 24 og vinder med to førstepladser blev Markus Schell (GER-690).

Næste udfordring bliver DM i Middelfart i den kommende weekend.

Billeder og resultater: http://www.fsc.de/regatten/pfingstcup.html

Venlig hilsen

René Bruun

BNI Sailing Team

Melges 24, DEN-664

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Kategorier