Tre danske Melges24 besætning i aktion i Ungarn

The Pimp i aktion

The Pimp i aktion

Mens det stadig var råkoldt i Danmark i weekenden tog tre danske Melges24 besætninger ned til varmen ved Balatonsøen i Ungarn for at deltage i The European Melges24 Sailing Series. Det var Thomas Sørensen (DEN 358) fra Aarhus, Bo Boje (DEN 823) fra Hellerup og undertegnede, René Bruun (DEN 664), ligeledes fra Hellerup.

Der er 1400 km fra København til Balatonfurde, hvor stævnet blev afholdt. Det tog 16,5 timers kørsel non-stop for os. På nær de sidste hundrede kilometer hvor vejene var noget hullede a la Københavns kommunes veje, var der fine veje. Jeg har aldrig været ved Balatonsøen eller i Ungarn tidligere, men det viste sig at være et fantastisk sted, og ekstremt billigt. Middag for 5 inkl. drikkevarer kaffe m.v. på en god restaurant, pris i alt kr. 410,00. Indkvartering i spritnyt flot feriehus inkl. morgenmad, kr. 200,00 pr. person pr. nat, det er sgu billigere end at tage til Spring Cup i Aarhus J

Der blev afviklet 8 sejladser, som planlagt, i vindstyrker mellem 10 og 22 knob og der deltog 24 både fra 9 nationer. Efter de første tre sejladser på førstedagen lå vi samlet 3’er og på førstepladsen blandt amatørerne (Corinthians), det var vi naturligvis godt tilfredse med, det var vores første stævne i år.

I de efterfølgende sejladser faldt vi lidt tilbage i feltet. I stævnets to sidste sejladser gik det helt galt, vi lavede en OCS og fik defekt, men formåede trods alt at blive 12’er og 10’er i de to sejladser. Det vidner om god fart. Vi blev også taget ud af Corinthianlisten pga fejl i den ene gasts ISAF ID-registrering.

Bedste danske båd blev Bo Boje (DEN 823) som sluttede på 6. pladsen overalt. Vi, René bruun (DEN 664) blev 9’er og Thomas Sørensen (DEN  358) endte på en 12-plads.

Vinden var varierende i styrke men rimelig konstant i retning, og det var Riccardo Simoneschi (ITA 819) fra Audi Sailing Team bedste til at udnytte han vandt suverænt stævnet. På nær sidste sejlads, hvor han blev to’er, lavede han ene første pladser, arghh!!!

Stævnet var super godt arrangeret og organiseret med fine faciliteter, folkedans, gullash og alt hvad der dertil hører. Det var samtidig generalprøve på EM 2014.

Resultater og billeder:

http://www.melges24.com/news/hungarys-lake-balaton-continues-deliver-day-two-mvm-balaton-melges-24-regatta

 

Venlig hilsen

René Bruun

BNI Sailing Team

Melges 24, DEN-664

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Kategorier