Rapport fra AGM i Milano

Mødet i Milano skulle vise sig at være et af de mere vigtige af slagsen.

Efter 9 år, som pressident for den internationale melges 24 klasse, gik  Riccardo Simoneschi af. Så der skulle vælges en ny. Valget stod mellem Chris Farkas (USA og vice president IMCA) og Jens Wathne (Norge)  38 stemmer for Jens og 21 for Chris, så valget faldt på Jens. Det var mere eller mindre EU klassen mod resten af verden.

Resten af pladserne i den nye bestyrelse ser sådan ud:

Vice Chairman North America – Rob Britts USA

Vice Chairman EU – Michael Schineis  SUI

Member North America – Duncan Stamper

Member EU – Michael Good

Member Asia/Pacific – Warwick Rooklyn

Tech Com chairman – Peter Göckel    Tyskland

Secretary/treasurer – Tomi Hakola   Finland

 

Man vil gennemlæse standard NOR og SI da de ikke overholder ISAF´s regelsæt mere. Samtidig vil man kigge igennem IMCA´s krav til værtsklubber da, flere ikke vil/kan overholde/klare kravene.

Besætningsvægten var igen til forslag (fra USA). Enten helt fjerne den eller fjerne kontrolvejninger under stævner. Det blev nedstemt, 45 imod forslaget og 22 for. Igen EU mod resten af verden.

Der er egentlig ikke så meget nyt til den tekniske side. Det der er, at tegninger, med mål på, vil blive offentliggjort, så man kan producere/lave sit eget rorbeslag/rorgaffel, dog skal materialet være i rustfrit stål eller højere kvalitet.

Det sidste år er vi gået ned på medlemmer. Skandinavien -16, USA -29 bla. dog er Canada +19.  Samtidig har man set aktivitet i sydamerika, nærmere Chile. De er begyndt at røre på sig og man regner med at et års tid, så ser vi dem og muligvis byder de ind på noget større stævne. Vi er på nuværende tidspunkt 26 betalende nationer. Vi er 16 betalende medlemmer i danmark.

Indtægten er faldet både i medlemmer, men også i royalti fra nyr sejl. Nærmere 31,6% bare på sejl. Man stillede til forslag at lade priserne stige, og lave et B kontigent.  A medlemmer (bådejere) 85 euro  B medlemmer (sejlere) 0-35 euro sailstickers fra 75 til 80 euro.      Dette blev nedstemt. Der skal kun være 1 medlemskab og hvis priserne stiger på sailstickers så rammer det kun sejlerne iogmed at så sætter sejlmagerne bare priserne op.    Alle var enige om at noget skulle gøres for at holde på medlemmerne og få nye til.

Som i kan se på IMCA´s hjemmeside er den nye kalender kommet ud.  VM skal som alle ved afholdes i middelfart 2015. I skrivende stund er der 70 tilmeldte, med 200 dage endnu, så vi håber vi kan nå de 100 deltagere. Alle glæder sig.

VM 2016 skal afholdes i USA. Man forventer det bliver Florida. Det betyder at der skal afholdes et EM. Dette skal afholdes i Hyeres  Frankrig.

VM 2017 gik til Finland, Helsinki.

Marc

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Kategorier